Formula vitezei termice.asp

În fizică, viteza reprezintă raportul dintre distanța parcursă și durata deplasării corpului. Denumire arhaică, velocitate, iuțeală, repeziciune. Viteza medie a punctului material este raportul dintre vectorul deplasare Δd și intervalul de timp Δt în care s-a efectuat deplasarea:

În timpul deplasării, forța de frecare are sens opus mișcării adică încetinește mișcarea. Ea depinde de natura și de masa corpului și apa...

În fizică, viteza reprezintă raportul dintre distanța parcursă și durata deplasării corpului. Denumire arhaică, velocitate, iuțeală, repeziciune. Viteza medie a punctului material este raportul dintre vectorul deplasare Δd și intervalul de timp Δt în care s-a efectuat deplasarea: Astfel de geodezice sunt generalizarea invarianței vitezei luminii în teoria relativității restrânse. Examinând modele corespunzătoare de spațiu-timp (fie soluția Schwarzschild exterioară sau, pentru mai multe mase, extinderea postnewtoniană), [59] ies în evidență mai multe efecte ale gravitației asupra propagării luminii. Astfel de geodezice sunt generalizarea invarianței vitezei luminii în teoria relativității restrânse. Examinând modele corespunzătoare de spațiu-timp (fie soluția Schwarzschild exterioară sau, pentru mai multe mase, extinderea postnewtoniană), [59] ies în evidență mai multe efecte ale gravitației asupra propagării luminii.

În timpul deplasării, forța de frecare are sens opus mișcării adică încetinește mișcarea. Ea depinde de natura și de masa corpului și apa... În timpul deplasării, forța de frecare are sens opus mișcării adică încetinește mișcarea. Ea depinde de natura și de masa corpului și apa... Astfel de geodezice sunt generalizarea invarianței vitezei luminii în teoria relativității restrânse. Examinând modele corespunzătoare de spațiu-timp (fie soluția Schwarzschild exterioară sau, pentru mai multe mase, extinderea postnewtoniană), [59] ies în evidență mai multe efecte ale gravitației asupra propagării luminii. În fizică, viteza reprezintă raportul dintre distanța parcursă și durata deplasării corpului. Denumire arhaică, velocitate, iuțeală, repeziciune. Viteza medie a punctului material este raportul dintre vectorul deplasare Δd și intervalul de timp Δt în care s-a efectuat deplasarea: În fizică, viteza reprezintă raportul dintre distanța parcursă și durata deplasării corpului. Denumire arhaică, velocitate, iuțeală, repeziciune. Viteza medie a punctului material este raportul dintre vectorul deplasare Δd și intervalul de timp Δt în care s-a efectuat deplasarea: Astfel de geodezice sunt generalizarea invarianței vitezei luminii în teoria relativității restrânse. Examinând modele corespunzătoare de spațiu-timp (fie soluția Schwarzschild exterioară sau, pentru mai multe mase, extinderea postnewtoniană), [59] ies în evidență mai multe efecte ale gravitației asupra propagării luminii.